Sport     | 17.01.2022. 13:21 |

Jakirović na prozivci: Prvi dio sezone za deset, ali može i bolje

FENA Tomislav Glamuzina, Foto: Tomislav Glamuzina

MOSTAR, 17. siječnja (FENA) – Prozivkom i prvim treningom nogometaši Zrinjskog započeli su s pripremama za proljetni dio sezone.

Zrinjski je nakon jesenskog djela uvjerljivo vodeća ekipa Premijer lige BiH, a trener Sergej Jakirović osvrnuo se na taj dio sezone rekavši da je zadovoljan, jer imaju 12 bodova prednosti ispred prvog pratitelja.

- Ekipa je dosadašnji dio natjecanja odradila za ocjenu 10, a iako to možda čudno zvuči, neke stvari također mogu biti bolje. Na proljeće moramo nastaviti još bolje kako bi titulu donijeli u Mostar - rekao je Jakirović.

Nakon duže pauze, koja je, po Jakirovićevim riječima, opravdana jer su uvjeti za igranje u zadnja tri kola bili daleko od idealnih, Zrinjski će pripreme odraditi u Međugorju.

- Nakon današnjeg inicijalnog dana obavit ćemo i liječničke preglede te se zaputiti na pripreme u Međugorje gdje igramo prvu pripremnu utakmicu s Neretvancem. Očekuju nas utakmice sa Jadranom iz Ploča i Croatijom Zmijavci. Također imamo i turnir u Gabeli, pa utakmice sa Krupom i Igmanom, a kasnije i Leotarom iz Trebinja - kazao je na press konferenciji trener Zrinjskog.

Jakirović je istaknuo kako uvjeti u Međugorju nisu ništa lošiji nego li oni u Medulinu, gdje je Zrinjski zadnjih godina znao odraditi dio zimskih priprema, pa „Plemići“ ove godine neće putovati izvan BiH.

- Na tu odluku najviše je utjecala korona kriza i različite mjere koje su na snazi u BiH i van nje. Moja je najveća želja da moji igrači budu zdravi i da nastavimo gdje smo stali u jesenkom djelu sezone - naglasio je.

Komentirajući moguće promjene u igračkom kadru, Jakirović je kazao kako ga je dosta igrača nazvalo i reklo da ne žele ići, već da žele osvojiti naslov prvaka sa Zrinjskim i napraviti nešto više u Europi.

- Drago mi je da je ekipa ostala na okupu, ali i dalje želim par pojačanja. Doveli smo Irfana Hadžića, napadača kojega smo i tražili, te mladog Ivana Marića na poziciji stopera koji je 2002. godište. Pregovaramo s još dvojicom igrača i nadam se da će to uskoro biti završeno, a radi se o pozicijama lijevog beka i veznog igrača - rekao je Jakirović.

Tijekom zimske stanke Sergeja Jakirovića dosta se povezivalo sa zagrebačkim Dinamom.

- Dinamov interes me je dodatno motivirao, a to je kompliment za mene, klub i cijelu ligu. Ja sam već govorio da je puno predrasuda kada se ode u BiH i gdje se govori kako se netko tim postupkom „zakopao”. Ja sam živi dokaz da to nije tako i da se kvalitetan rad uvijek primijeti - poručio je Jakirović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HŠK Zrinjski: Igrači, treneri i osoblje FK Velež ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi

Zrinjski kritizirao medije: Frapantna razina neprofesionalnosti

Navijači Zrinjskog upali na teren po završetku utakmce

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'