Bosna i Hercegovina     | 17.01.2022. 09:39 |

Tužitelji Tužiteljstva BiH boravili u Nizozemskoj, sastanak s timom EUROPOL-a i EUROJUST-a

FENA Saopćenje, Foto/ Tužilaštvo BiH

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Vršilac dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić održao je sastanak sa timom tužitelja koji su boravili u EUROPOL-u i EUROJUST-u, kako bi se dogovorile dalje aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala.

Tužitelji Posebnog odjela za organizovani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju boravili su u Kraljevini Nizozemskoj gdje su održali niz sastanaka sa partnerskim institucijama i agencijama, a u vezi sa radom na međunarodnim operacijama u borbi protiv organiziranog kriminala na području zapadnog Balkana.

Aktivnosti se odnose na uspostavu izravne suradnje sa partnerskim institucijama i policijskim i tužiteljskim asocijacijama, a radi efikasne razmjene dokaza i informacija o organiziranom kriminalu.

Tužitelji su se između ostalog sastali sa predstavnicima asocijacija EUROPOL i EUROJUST u svrhu ostvarivanja izravne suradnje i komunikacija u svezi dostave informacija o organiziranim kriminalnim skupinama na području BiH i zapadnog Balkana do kojih su došle partnerske institucije iz inozemstva, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Provedena akcija 'Paravan' u borbi pritiv organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa droge

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'