Kultura     | 17.01.2022. 07:22 |

Dodjela zahvalnica Muzičke akademije UNSA za doprinos radu te institucije

FENA Saopćenje, Foto/

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Ceremonija uručivanja zahvalnica Muzičke akademije Sarajevo ličnostima i partnerskim institucijama koje su značajno doprinijele javnoj promociji rada i djelovanja te institucije bit će održana u ponedjeljak, 17. januara.

 

Zahvalnice će biti dodijeljene Hayat TV za višegodišnju podršku radu i djelovanju Muzičke akademije i Asocijaciji kompozitora-muzičkih stvaralaca AMUS za podršku muzičkom stvaralaštvu, izvođenju i promociji djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora u  projektu “Savremenici”, kao i direktorici programa Hayat TV Almi Švrakić i generalnoj direktorici Stručne službe AMUS-a Lejli Trnčić.

Hayat TV u prethodnih nekoliko godina ustupa svoje prostore Muzičkoj akademiji za realizaciju nastave, a u svojim programima na redovnoj bazi javno predstavlja nastupe studenata, nastavnika i ansambala, doprinoseći tako javnoj promociji rada i djelovanja ove institucije. Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca AMUS je prethodnu 2021. proglasila godinom ozbiljne muzike, te podržala komponovanje deset novih simfonijskih djela bosanskohercegovačkih kompozitora koja je izveo Simfonijski orkestar Muzičke akademije UNSA na koncertu pod nazivom “Savremenici”, saopćeno je iz Muzičke akademije.

Realizacijom ovog projekta, kako je navedeno, AMUS je dao ogroman doprinos razvoju i promociji domaćeg muzičkog stvaralaštva, te je tako postavio standard svim drugim institucijama koje se bave podrškom razvoju umjetnosti i kulture. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dodjela zahvalnica Muzičke akademije UNSA za doprinos radu te institucije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana