Sport     | 16.01.2022. 15:20 |

Slalom Wengen: Senzacionalna pobjeda Braathena

FENA Internet

WENGEN 16. siječnja (FENA) - Norveški skijaš Lucas Braathen senzacionalno je stigao do pobjede u slalomu u Wengenu nakon što je u prvoj vožnji bio tek 29.

 

Na kraju je slavio s 22 stotinke prednosti pred Švicarcem Danielom Yuleom, a treće mjesto pripalo je Talijanu Giulianu Razzoliju koji je zaostao 29 stotinki za Braathenom. Talijanski veteran, olimpijski pobjednik iz 2010. zadnji puta je na postolju bio upravo u Wengenu 2016.

Braathen je u drugoj vožnji nastupio kao drugi, nakon što je u prvom laufu zauzeo 29. poziciju zaostavši za vodećim sunarodnjakom Henrikom Kristoffersenom velikih 2.04 sekundi. Izvanredno je odskijao do kraja, a vodeći je ostao i nakon preostalih 28 skijaša koji su startali nakon njega upisavši drugu pobjedu u Svjetskom kupu, a prvu u slalomu. 

Kristoffersen je bio na dobrom putu do trijumfa u Wengenu, no nekoliko vrata prije cilja je odustao. 

Nakon četiri slaloma ove sezone vodeći je Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag sa 180 bodova. Slijede Yule sa 162 boda te Braathen sa 155 i Razzoli sa 154.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Švicarac Marco Odermatt koji je skupio 1075 bodova. Na drugom mjestu je norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde sa 685 bodova, a treći je Austrijanac Matthias Mayer s 592 boda, prenosi HRT.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Brignone pobijedila u veleslalomu u švedskom Areu

Muzaferija: Nadam se još boljem plasmanu (VIDEO)

Otkazana utrka u kojoj je trebala nastupiti najbolja bh. skijašica

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!