Bosna i Hercegovina     | 15.01.2022. 10:33 |

Janša: Uz  striktno poštovanje sadašnjih mjera drastične se mogu izbjeći

FENA Agencije

LJUBLJANA, 15. siječnja (FENA) - Slovenski premijer Janez Janša kazao je da će njegova vlada izbjegavati uvođenje novih mjera sve dok se to bude moglo u sadašnjem valu epidemije covida-19 koji je uzrokovala mnogo zaraznija omikron varijanta koronavirusa.

 

 

 

 

"Bude li moguće, nećemo zaoštravati sadašnje mjere i nadamo se da ćemo se kroz ovaj val probiti s poštovanjem važećih mjera", kazao je Janša u razgovoru za Slovensku televiziju, no dodao je kako se zemlja uslijed velikog broja zaraženih zbog relativno niske procijepljenosti nalazi "na rubu", prenosi Hina.

"Hoće li biti potrebna drastična zaoštravanja, to ovisi o većoj procijepljenosti, što bi ublažilo posljedice ovako velikog broja zaraženih", dodao je slovenski premijer, pozvavši sve da se drže mjera i pravila koja su na snazi.

Prema Janšinim bi se riječima bez drastičnih mjera moglo prevladati sadašnje ozbiljno epidemiološko stanje, ali samo ako se svi budu "striktno pridržavali" postojećih pravila.

Što se tiče eventualnog uvođenja obveznog cijepljenja, Janša je podsjetio da je dobar dio javnosti protiv toga, no da o tome još ne postoji niti jedinstveno mišljenje struke niti preporuke na razini Europske unije.

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Crikvenica: U Thalassotherapiu se vraćaju zaštitne maske

Papa Franjo kaznio kardinala Raymonda Burkea, konzervativnog visokog američkog svećenika

Više EU zemalja traži mjere protiv Srbije ako se utvrdi povezanost s napadom na Kosovu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'