Bosna i Hercegovina     | 14.01.2022. 15:39 |

Premijer TK Hodžić uputio čestitku povodom 15. januara - Dana vozača i automehaničara

FENA Saopćenje

TUZLA, 14. januara (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić uputio je javnu čestitku povodom 15. januara - Dana vozača i automehaničara. 

- U povodu 15. januara Dana vozača i automehaničara svim profesionalnim vozačima, prijevoznicima, taksistima, te ostalim vozačima upućujem srdačne čestitke uz želju da im vožnja bude sigurna i ugodna, te da na vrijeme putnici i teret stižu na odredište - naveo je u čestitki premijer Hodžić.

Naglasio je da je "u ovo aktuelno vrijeme pandemije, rad u svim segmentima, a osobito vozača, bio jako otežan".

- Želja nam je da se što prije u potpunosti  normalizira uz ostale oblasti i međunarodni promet, kako bi i vozači mogli neometano obavljati svoj posao. Neka ih i dalje u ovim teškim i izazovnim vremenima prati profesionalnost, jer od toga ovisi i sigurnost prometovanja. Vozači su posvećeni svom poslu i svoju misiju izvršavaju po svim vremenskim uvjetima i svim dijelovima svijeta. Život koji provode na kotačima zaslužuje našu zahvalnost i poštovanje. Automehaničari su njihova desna ruka i čine nerazdvojnu cjelinu - istakao je Hodžić.

Podsjetio je da se Dan vozača i automehaničara obilježava još od davne 1960. godine kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije, a ta tradicija je sačuvana u našoj zemlji i decenijama nakon toga.

- Ovaj dan je prilika da svi učesnici saobraćaja obrate pažnju na saobraćajne propise, da imaju saobraćajnu kulturu, kako bi svi učesnici saobraćaja bili sigurniji. Nadamo se da će  u periodu koji je pred nama i kvalitet saobraćajnica u BiH i TK biti podignut na viši nivo, a time i sigurnost svih učesnika u saobraćaju - poručio je u čestitki premijer TK Kadrija Hodžić, saopćeno je iz Vlade TK. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana