Bosna i Hercegovina     | 14.01.2022. 13:23 |

Grubeša boravio u Moskvi na proslavi 300. godišnjice Tužiteljstva Ruske Federacije

FENA Saopćenje, Foto/ Ministrstvo pravde BiH

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Ministar pravde BiH Josip Grubeša sudjelovao je na  proslavi obilježavanja 300. godišnjice Tužiteljstva Ruske Federacije koja se održavala u periodu 11-13. januara u Moskvi. Događaj je u organizaciji Generalnog Tužiteljstva Ruske Federacije, a okupio je visoke dužnosnike i predstavnike pravosuđa iz cijelog svijeta.

Tokom službenog boravka u Moskvi, ministar Grubeša susreo se i s najvišim dužnosnikom u pravosuđu Ruske Federacije, generalnim tužiteljem Ruske Federacije I.V. Krasnovim.

Kroz otvoren razgovor na sastanku je potvrđen zadovoljavajuće visok stupanj dostignutih međunarodnih odnosa i suradnje između Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije.

Posebno je istaknuto zadovoljstvo zbog dogovora oko Sporazuma o suradnji između Generalnog Tužiteljstva Ruske Federacije i Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine čiji tekst su radne grupe usaglasile sredinom prošle godine, a čije konačno zaključivanje čeka odobrenje od Predsjedništva BiH.

Ministar Grubeša, između ostalog, je istaknuo kako je potpisivanje ovog sporazuma jedno od važnih pitanja kada je riječ o suradnji između ove dvije zemlje, kao i da će biti značajan čimbenik u suzbijanju suvremenih izazova i prijetnji, s naglaskom na borbi protiv svih oblika kriminaliteta, a posebno ciber kriminala, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sattler pozvao na usvajanje zakona iz nadležnosti Ministarstva pravde BiH

Ministarsvo pravde BiH - Transfer Garića u Srbiju sukladno odredbama Europske konvencije

Bunoza: Kroz zakonodavne i organizacijske promjene možemo vratiti povjerenje u pravosuđe

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo