Stranačke aktivnosti     | 14.01.2022. 10:23 |

Saopćenje za javnost SDA Zenica

FENA Saopćenje

Vijećnica Stranke demokratske akcije u Vijeću grada Zenica Zelda Dizdarević pronašla je nož u gumi svog parkiranog privatnog automobila, što je prijavila nadležnoj policijskoj stanici.

Ovaj necivilizacijski čin predstavlja nastavak napada na vijećnice Stranke demokratske akcije koje su duže vrijeme izložene teroru u vijećničkim klupama, kao i javnom prostoru.
  
Podsjećamo da je gradonačelnik Fuad Kasumović lično sa govornice Vijeća grada rekao šefici Kluba SDA Emini Tufekčić da joj "svaka šamara traži", a Kasumovićevi poslušnici i simpatizeri našim vijećnicama su na društvenim mrežama prijetili silovanjem. 
 
Ove prijetnje oštro osuđujemo, ali poručujemo da nas neće pokolebati i da ćemo nastaviti ukazivati na kriminal gradonačelnika i njegovih saradnika, koji su od naše Zenice napravili grad slučaj i doveli na najniže grane nakon agresije na BiH.
 
Pozivamo organizacije za zaštitu ljudskih prava, a posebno prava žena, da dignu glas protiv prijetnji, zatrašivanja i nasilja nad ženama, a policiju da što prije rasvijetli i otkrije počinitelja ovog krivičnog djela.

 
SDA Zenica

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Izetbegović: Probosanski blok za zajednički nastup protiv Milorada Dodika

Saopćenje za javnost SDA Zenica

Tribina "Bosna i Hercegovina u aktuelnom političkom trenutku" organizuje SDA Zenica

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta