Bosna i Hercegovina     | 13.01.2022. 21:29 |

Radončić uputio telegram sućuti povodom smrti Vlastimira Mijovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić uputio je telegram sućuti porodici preminulog bosanskohercegovačkog novinara Vlastimira Mijovića, saopćeno je iz SBB-a

- Duboko me potresla smrt velikog čovjeka, prijatelja i novinara Vlastimira Mijovića. Odlaskom doajena bh. novinarstva, naša država Bosna i Hercegovina, naše društvo i novinarska zajednica ostaju bez vrhunskog pisca, političkog znalca i istinskog društvenog radnika i analitičara vrhunskog stila i velikog znanja i obrazovanja - naveo je Radončić.

Vlastimir Mijović bio je dobar čovjek, čiste bosanske duše, koji je svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu volio svim srcem, svako napisano slovo posvećujući njenom prosperitetu i boljem životu našeg naroda. Nezaboravni su njegovi tekstovi protiv svake velikodržavne agresije na Bosnu i Hercegovinu, ali i čvrsto poslijeratno zalaganje za očuvanje najboljih tradicija i baštine našeg naroda i multietničkog života, naveo je također predsjednik Saveza za bolju budućnost.

 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Umrla Vera Svoboda

Preminuo britanski finansijer Jacob Rothschild

Julija Navaljnaja sastala se s Blinkenom, tvrdi da Putin 'neće proći nekažnjeno'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'