Bosna i Hercegovina     | 13.01.2022. 16:09 |

Muftija mostarski u posjetu općini Tomislavgrad i Franjevačkom samostanu

FENA Saopćenje, Foto/ Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 13. siječnja (FENA) - Načelnik Ivan Buntić u četvrtak je u svome uredu primio izaslanstvo Islamske zajednice predvođeno mostarskim muftijom Salemom ef. Dedovićem.

Sastanku su nazočili i glavni duvanjski imam Amer ef. Jugo, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Tomislavgrad Ibrahim Kapetanović te pomoćnik načelnika za investicije i razvoj Nedžad Nuhić.

Muftija Salem ef. Dedović zahvalio je načelniku na prijamu te kontinuirano dobroj suradnji i razumijevanju za potrebe i zahtjeve Islamske zajednice u Tomislavgradu, naglasivši susretljivost općinske uprave i službi pri uknjižbi dobara Islamske zajednice, kao i podršku Općine u rekonstrukciji vjerskih objekata.

Načelnik Buntić osvrnuo se na skladan suživot svih naroda u Tomislavgradu koji je, kako je rekao, na zavidnoj razini što u ovakvim vremenima i previranjima u državi i društvu može biti istinski primjer drugima.

Zaključeno je da na tragu dosadašnje suradnje i pozitivnih iskustava treba i dalje nastojati očuvati ovakve odnose i povjerenje.

U sklopu posjeta općini Tomislavgrad mostarski muftija u pratnji predstavnika Islamske zajednice iz Tomislavgrada te prozorskog imama Nihada efendije Ahmetovića posjetio je Franjevački samostan u Tomislavgradu, gdje mu je domaćin bio gvardijan Franjevačkog samostana fra Sretan Ćurčić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta