Bosna i Hercegovina     | 13.01.2022. 15:53 |

Produljena primjena Kolektivnog ugovora za službenike uprave i sudske vlasti u HNŽ-u

FENA Saopćenje, Foto/ vlada hnž

MOSTAR, 13. siječnja (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), na danas započetoj 166. sjednici, dala je suglasnost na Sporazum o produljenju primjene Kolektivnog ugovora za službenike uprave i sudske vlasti u FBiH koji je utvrđen između ovlaštenog pregovarača Vlade HNŽ i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.

Ujedno, Vlada je ovlastila Suada Balića, ministra pravosuđa, uprave i lokalne samouprave da uime Vlade potpiše Sporazum na razdoblje od dvije godine.


Također, usvojeno je izvješće Ministarstva prometa i veza HNŽ-a o utrošku sredstava koja su tijekom prošle godine transferirana Međunarodnoj zračnoj luci Mostar, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.


Vlada je usvojila zaključak kojim zadužuje ministarstva, uprave i upravne organizacije, Županijsko javno pravobraniteljstvo i Agenciju za privatizaciju da Stručnoj službi Vlade do kraja mjeseca dostave programe rada za 2022. godinu s dinamičkim planom kako bi Vlada mogla usvojiti godišnji Program rada Vlade najkasnije do 15. veljače i dostaviti ga Skupštini HNŽ-a radi planiranja aktivnosti zakonodavne vlasti.


Također, izvješća o radu za 2021. godinu potrebno je dostaviti do 14. veljače kako bi Vlada mogla usvojiti godišnje izvješće o radu do 28. veljače i dostaviti ga Skupštini.


Vlada je na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova donijela odluku kojom je dana suglasnost da se 70 oduzetih motornih vozila koja su neispravna, uništena, odnosno nisu u voznom stanju putem licitacije prodaju/unište.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'