Sport     | 13.01.2022. 14:47 |

Velež započeo pripreme za nastavak nogometne sezone

FENA Tomislav Glamuzina, Foto: Ivan Rozić

MOSTAR, 13. siječnja (FENA) - Veležov cilj je na proljeće popraviti dojam iz prvog dijela sezona i doći do jednog od prva četiri mjesta u Premijer ligi BiH, izjavio je na početku priprema za nastavak sezone trener "Rođenih" Feđa Dudić.

 

Nogometaši Veleža započeli su s pripremama za proljetni dio sezone nogometne Premijer lige BiH i Kupa BiH.


- Što se tiče igračkog kadra, nismo puno mijenjali. Četiri nogometaša su napustila klub, a pristigla su dva pojačanja, Marko Jovičić i Nermin Haskić. Treba nam još jedan obrambeni igrač s kojim bi, vjerujem, zaokružili ovaj prijelazni rok – rekao je trener Feđa Dudić.


Kako kaže, drago mu je što su pokrivene dvije deficitarne pozicije u ekipi, ali i da su pojedini pregovori za obrambenog igrača propali jer su opcije bile preskupe.


- Klub dovodi ono što treba i u što se možemo uklopiti. U razgovorima smo s dva-tri igrača i siguran sam da ćemo dovesti još jedno pojačanje do odlaska u Antaliju. Trenutačno je najbitnije da igrači imaju redovita primanja i da klub nije u dugovima – naveo je Dudić.


Dodao je kako ih očekuje izazovna polusezona, jer jesenski dio Velež nije završio na zadovoljavajućem mjestu.


- Idemo utakmicu po utakmicu. Pokušati ćemo kroz dobre pripreme, rad i utakmice u prvenstvu to popraviti te se uključiti u borbu za prve četiri pozicije. Što se tiče situacije u Kupu, pokušati ćemo otići što je dalje moguće – kazao je Dudić.


Trener Dudić izjavio je kako se ne uigravaju samo pojedini djelovi tima, već čitava ekipa. Kaže da je zadovoljan napadačkim učinkom ekipe te kako će se obratiti pozornost na obranu i prekide iz kojih su primili veliki broj pogodaka.


Izjavio je kako se nada da će i mladi nogometaši iskoristiti svoje prilike, s posebnim naglaskom na Adina Bajrića, na kojega klub, kako je rekao, ozbiljno računa.


- U ekipi imam podjednakih dvadesetak nogometaša i ne volim reći da imam standardnih jedanaest jer smatram da je tako bolje. Onaj tko na treningu pokaže da je bolji, imati će svoje mjesto u startnoj ekipi - istaknuo je Dudić.


Velež planira drugi dio priprema odraditi u turskom odmaralištu Antaliji.


- Mi već godinama tradicionalno idemo tamo i nismo imali nikakvih problema. S agencijom dogovorimo detalje koji nama odgovaraju i mislili smo na sve stvari, a imamo i dobra iskustva s priprema u Antaliji - rekao je Dudić.


Novo pojačanje Veleža Nermin Haskić izjavio je da ima ogromnu motivaciju i velika očekivanja koje će pokušati ostvariti u proljetnom dijelu sezone.


- Znam što se od mene očekuje i maksimalno ću se potruditi da to ispunim. Radujem se prvom treningu i utakmicama. Volio bih, kao svaki napadač, da zabijem što više golova kako bih time pomogao ekipi - izjavio je Haskić.


Nogometaš Veleža Haris Ovčina izjavio je kako je prošla godina bila lijepa godina za nogometni klub Velež i bh. nogomet.


- Dat ćemo sve od sebe, a prvi cilj je da odradimo dobro pripreme i da ispravimo greške koje smo činili u polusezoni, a samim time ostvarimo planove za novu polusezonu - kazao je Ovčina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta