Bosna i Hercegovina     | 12.01.2022. 13:49 |

KJKP Park - Na stablima i zelenilu nije zabilježena šteta u posljednja dva dana

FENA Jasna Avdibegović,

SARAJEVO, 12. januara (FENA) -Zimska služba preduzeća Park, koju inače čine ekipe koje održavaju javne zelene površine u sedam općina Kantona Sarajevo, tokom zime u slučaju sniježnih padavina vrši zimske poslove, pa je tako u posljednja dva dana aktivna na terenu. 

- Cilj je zaštiti i rasteretiti sve mlade sadnice od snijega, te očistiti i učiniti prohodnim pješačke staze, stepeništa i platoe koji prolaze ili se nalaze u sklopu parkovskih i javnih zelenih površina koje su u nadležnosti ovog preduzeća - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Istakla je da je mehanizacija i radna snaga nakon zaštite i otresanja snijega iz krošnji manjih i mladih stabala, te sadnica ukrasnog grmlja angažirana na mašinskom i ručnom čišćenju snijega sa staza, stepeništa i platoa.

- Na stablima i zelenilu nije zabilježena šteta u posljednja dva dana, a većina poslova iz oblasti čišćenja pješačkih staza i prolaza je finalizirana - kazala je Hamza.

Nakon jučerašnjih radova, ekipe Parka i danas od ranog jutra rade zimsko održavanje na području općina u KS. Ekipe Parka su i na području Igmana i Bjelašnice.

Na terenu su i pripadnici Službe komunalnih redara, koji u okviru svojih nadležnosti vrše zaštitu komunalne čistoće na javnim zelenim površinama.

Zimska služba Parka ukoliko se sniježne padavine nastave u toku noći, bit će u stanju pripravnosti kako bi u slučaju potrebe mogla biti na terenu i vršiti poslove zaštite zelenila i sadnica - poručili su iz ovog preduzeća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini prinove, 13. aprila proljetna zabava 'Zdravo proljeće!'

Zimska Služba KJKP "Rad" vrši preventivno posipanje saobraćajnica posipnim materijalom

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu