Bosna i Hercegovina     | 12.01.2022. 09:19 |

'Srce za djecu oboljelu od raka' - Grad Sarajevo uz djecu oboljelu od raka

FENA Saopćenje, Foto/ Foto: Srce za djecu oboljelu od raka

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - Grad Sarajevo, na prijedlog gradonačelnice Benjamine Karić, odlučio je su sredstva za organizaciju javnog dočeka Nove godine preusmjeriti na podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, u suradnji sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka.

Na prijedlog Udruženja, sredstva će biti usmjerena za podršku 25 porodica djece koja se trenutno nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju te im je samim tim taj vid podrške i najpotrebniji.

- Sredstva Grada su uplaćena na račun Udruženja. Iskreno zahvaljujemo Gradu Sarajevo, gradonačelnici Karić i Gradskom vijeću za tu inicijativu te što su dali podršku tom prijedlogu. Borba za djetetov život je teška i neizvjesna te ne možemo potpuno preuzeti teret njihove borbe na sebe, iako bismo često voljeli da možemo, ali na ovakav način možemo se boriti učiniti lakšom. Ovakav vid podrške je i jasna poruka da Grad Sarajevo ne zaboravlja svoju djecu te da su tu za njih iu najtežim danima i u najvećim borbama - saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Branislava Draženović rođ. Peruničić dobitnica Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo