Bosna i Hercegovina     | 11.01.2022. 18:55 |

Komšić: Sassoli će ostati zapamćen kao veliki prijatelj BiH i vrstan diplomata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća Delegaciji Evropske unije u Bosni i Hercegovini i visokim zvaničnicima Evropske unije nakon smrti predsjednika Evropskog parlamenta Davida Sassolija.

- Veoma me rastužila vijest o smrti Davida Sassolija, predsjednika Evropskog parlamenta. Iskreno suosjećam sa porodicom, prijateljima, zaposlenicima Delegacije EU u Bosni i Hercegovini i visokim zvaničnicima u institucijama Evropske unije - napisao je Komšić.

David Sassoli će ostati zapamćen kao veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i vrstan diplomata, koji je zagovarao proširenje Evropske unije sa zemljama zapadnog Balkana, naveo je u telegramu.

- Sassolija ćemo posebno pamtiti i po njegovim nastojanjima za približavanjem BiH i našeg društva evropskim vrijednostima, posebno onih koji se tiču demokratije i vladavine prava. Njegovom smrću naša zemlja je ostala bez velikog prijatelja - kazao je Komšić u telegramu saučešća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bećirović-Komšić u UN-u: Usvajanjem rezolucije ukazati na globalnu važnost prevencije genocida

Komšić čestitao Ramazanski bajram

Komšić: Joe Lieberman istinski prijatelj Bosne i Hercegovine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'