Svijet     | 11.01.2022. 14:12 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Rusija nije optimistična nakon razgovora u Ženevi sa Sjedinjenim Državama

FENA Internet, Foto/ Foto: Twitter

MOSKVA, 11. januara (FENA) - Rusija je saopćila u utorak da nije optimistična nakon prve runde razgovora sa Sjedinjenim Državama oko ukrajinske krize i da neće dopustiti da njeni zahtjevi za sigurnosnim garancijama od Zapada budu upropašteni u mučnim pregovorima.

 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je kako je pozitivno što su jučerašnji razgovori u Ženevi održani u otvorenom, iskrenom i direktnom maniru, ali da Rusiju zanimaju samo rezultati.

- Nema jasnih rokova, niko ih ne postavlja, upravo je to ruska pozicija da neće biti zadovoljna beskonačnim razvlačenjem ovog procesa - kazao je.

Rusija je nagnala Zapad da sjedne za pregovarački stol gomilanjem vojnika u blizini ukrajinske granice dok insistira na setu dalekosežnih garancija koje bi spriječile Ukrajinu da se ikada pridruži NATO-u i unazadili bi dvodecenijsko širenje alijanse u Evropi.

Washington tvrdi da ne može prihvatiti te zahtjeve, iako je voljan da se angažuje u drugim aspektima ruskih prijedloga diskusijama o razmještanju raketa ili o obimu vojnih vježbi, prenosi Reuters.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Kremlj - Rusija nije uključena u bilo kakve razgovore o mirovnim inicijativama u Ukrajini

Rusija tvrdi da su napadači na koncertnu dvoranu kod Moskve povezani s 'ukrajinskim nacionalistima'

Ruski vojni avion srušio se u more kod Krima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo