Bosna i Hercegovina     | 07.01.2022. 15:57 |

Hadžović: Nastavni proces nije se prekidao ni u težim uvjetima

FENA Mladenka Krilic,

MOSTAR, 7. siječnja (FENA) – Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a u dogovoru s aktivima direktora osnovnih i srednjih škola u toj županiji preporučilo je da operativni timovi škola shodno epidemiološkoj situaciji u odgojno-obrazovnoj ustanovi i općini trebaju postupiti u skladu s Instrukcijom Ministarstva od 3. rujna 2021. godine, vodeći računa o Kalendaru rada i Preporuci Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a, kazao je Feni županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović, naglasivši kako se nastavni proces nije prekidao ni u težim uvjetima i okolnostima.

Po njegovim riječima, ovo Ministarstvo je odlučilo da je ovo najbolja odluka s obzirom i na volju većine u školama.

- Nastavni proces nije se prekidao ni u težim uvjetima i okolnostima, a operativni timovi za praćenje provedbe kriznog plana na čelu sa direktorima škola imaju veliko iskustvo u provođenju mjera i zaštiti učenika i zaposlenika, što su i dokazali u prethodnom razdoblju. S tim u vezi, sigurni smo da će i u narednom razdoblju svoj posao obaviti na visini zadatka jer odgojno-obrazovne ustanove nisu bile mjesta širenja virusa – ustvrdio je ministar Hadžović.

Pozvao je sve nadležne institucije zadužene za praćenje provedbe mjera koje su na snazi, da poduzmu dodatne aktivnosti, da zaštite građane od pojedinaca i organizacija koji mjere ne poštuju.

- Svjedoci smo javnih okupljanja, druženja u zatvorenim prostorima, ugostiteljskim objektima i sl. koja dovode do povećanja broja novozaraženih u HNŽ-u. Ne želimo da prihvatimo da pogoršana epidemiološka situacija, do koje u najvećoj mjeri dolazi zbog nepoštivanja mjera koje su na snazi, bude isključivo na štetu nastavnog procesa, učenika, nastavnika i njihovih roditelja. Naglašavamo, da odgojno-obrazovne ustanove, nastavni proces i učenici ne smiju biti žrtve neodgovornog ponašanja i nerada drugih institucija - naveli su u priopćenju za javnost iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

Podsjećamo, zbog pogoršane epidemiološke situacije u HNŽ-u, Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi uputio je u četvrtak preporuku županijskom Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta da se početak nastave u školama pomjeri s 10. na 17. siječnja 2022. godine.

Odgodu početka školske nastave za barem tjedan dana preporučili su vlastima i iz Doma zdravlja u Mostaru i to, kako su naveli, zbog velike raširenosti bolesti izazvanih virusima u gradu.   

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Počela pripremna nastava za 370 mališana na području Brčko distrikta

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Crna Gora: Redovita nastava nakon trodnevnog štrajka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana