Stranačke aktivnosti     | 06.01.2022. 11:10 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

NB: Američke sankcije su poziv Tužilaštvu BiH da procesuira odgovorne za korupciju

Nezavisni blok smatra važnom porukom sankcije protiv pojedinaca i organizacija iz Bosne i Hercegovine koje je uveo ili potvrdio američki State Department.

Ovo je nedvosmislen poziv i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da procesuira odgovorne za korupciju, zloupotrebu službenog položaja, kao i aktivnosti koje podrivaju ustavni poredak države Bosne i Hercegovine.

Nezavisni blok poziva demokratske opozicione snage u našoj državi da zajedno budemo brana aktuelnim vlastodršcima ali i nada da građani naše zemlje mogu imati političke predstavnike koji su odgovorni, koji se jasno distanciraju od korupcije i političara koji su na njoj uspostavili sistem moći i privatizirali institucije.

Pozivamo, također, sve stranke da prekinu saradnju da svima koji su na američkoj crnoj listi. Samo tako će pokazati da su drugačiji i da žele drugačiju Bosnu i Hercegovinu.

 

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana