Bosna i Hercegovina     | 06.01.2022. 10:05 |

Općina Stari Grad - 15.000 KM za uređenje dvorišta Stare pravoslavne crkve

FENA Saopćenje, Foto/ Opcina Stari Grad

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo bit će izdvojeno 15.000 KM za nastavak radova na uređenju dvorišta Stare pravoslavne crkve u Starom Gradu.

Ugovor o namjenskom grantu potpisali su općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i protojerej Stare pravoslavne crkve Velimir Divljanović.

- Drago mi je što možemo pomoći nastavak rekonstrukcija dvorišta Stare pravoslavne crkve koja je jedan od najstarijih sakralnih objekata u Sarajevu. Prije nekoliko godina izdvojili smo 23.000 KM za sanaciju štete koju je uzrokovao požar u pomoćnim prostorijama crkve - kazao je načelnik Hadžibajrić.

Dodao je da su prethodnih godina izdvajali sredstva i za radove na Sabornoj crkvi u Sarajevu, ali i za podršku drugim vjerskim objektima i zajednicama.

U prošloj godini izdvojeno je oko 100.000 KM za obnovu vjerskih objekata, a među njima i stepenište za zvonik Crkve svetog Ante, fasadu Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, fasadu Lubine džamije.

Starješina Stare pravoslavne crkve protojerej Divljanović kazao je da su zahvaljujući donacijama uspjeli uraditi tri strane dvorišta, a ostala je još jedna, prednja strana na ulazu u crkvu gdje se nalazi kaldrma koja će biti presložena na proljeće.

Također je pozvao načelnika Hadžibajrića da ih posjeti nakon praznika.

Načelnik Starog Grada protojereju i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti uputio je iskrene čestitke povodom Božića - saopćeno je iz te općine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Potpisano osam sporazuma, zajedničkih projekata Općine Stari Grad i Grada Sarajeva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo