Bosna i Hercegovina     | 05.01.2022. 17:24 |

Turci preko društvene mreže prevarili Livnjaka

FENA Mario Loncar

LIVNO, 5. siječnja (FENA) - Djelatnici MUP-a Hercegbosanske županije podnijeli su Županijskom tužiteljstvu u Livnu posebno izvješće protiv tri državljana Republike Turske (rođenih 1986., 1974. i 1990. godine), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo 'prijevara'.

Kako se, uz ostalo, navodi u izvješću upućenom tužiteljstvu, osoba iz Livna tijekom 2021. godine stupila je na društvenoj mreži Facebook u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao izbjeglica koja živi u Damasku (Sirija) u kampu već duži niz godina i koja je izrazila želju da bi željela imati krov nad glavom.

 U tim kontaktima prijavitelj je saznao da postoji određena organizacija koja se bavi izvlačenjem izbjeglica iz izbjegličkog kampa te da se mora uplatiti novac za samo izvlačenje, što je on u početku odbijao, ali nakon što mu je ista obećala da se doći u Livno, odlučio je izvršiti uplatu novca koja se obavila u četiri navrata.

Provjerom, preko nadležnih službi Republike Turske, utvrđeno je da su državljani Republike Turske (rođeni 1986., 1974. i 1990. godine) podizali novac koji je prijavitelja uplaćivao te tako opisanom djelatnošću počinili kazneno djelo 'prijevare'.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Tri godine uzimala mirovinu preminule osobe

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'