Bosna i Hercegovina     | 05.01.2022. 11:23 |

Deminerski timovi FUCZ završili zadatak 'Koridor Vc Konjic-Mostar'

FENA Saopćenje

KONJIC, 5. januara (FENA) - U naselju Mladeškovići, pet kilometara jugoistočno od Konjica, završen je deminerski zadatak “Koridor Vc Konjic-Mostar” i od minske opasnosti oslobođeno područje ukupne površine 25. 838 m2.

Kako lokacija na kojoj se odvijao ovaj deminerski zadatak spada pod dio trase na kojoj je JP Autoceste Federacije BiH planirao gradnju autoceste na Koridoru Vc: Konjic (petlja Ovčari) - petlja Mostar, Federalna uprava civilne zaštite angažovala je više deminerskih timova iz Sarajeva, Goražda, Mostara, Livna, Travnika, Busovače i Tuzle kako bi se što hitnije završio ovaj zadatak i stvorili uslovi za provođenje pripremnih aktivnosti za gradnju trase autoputa na ovoj dionici. Zadatak je obavljen metodom tehničkog izviđanja.

Tokom radova na ovom zadatku pronađena je jedna protivpješadijska mina (PMR-2A) i jedno neeksplodirano ubojno sredstvo (pancirno zrno 40 mm). Uklanjanje i uništavanje eksplozivnih sredstava na zadatku obavili su pripadnici FUCZ za uklanjanje NUS-a.

Federalna uprava civilne zaštite, kao izvođač radova, sa granicama tehnički izviđene površine upoznala je predstavnike Općine Konjic, saopćeno je iz FUCZ.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

'Eko Dvogled':Trasa autoceste na Koridoru Vc južno od Mostara nije u skladu sa standardima EBRD-a

FUCZ - Izvučeno vozilo iz Bregave, u njemu nađeno jedno beživotno tijelo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo