Regija     | 04.01.2022. 19:22 |

Hrvatski policajci pomažu na slovenskim skijalištima

FENA Agencije, Foto/ Ilustracija

ZAGREB, 4. siječnja (FENA) – Hrvatski policajci u siječnju će pomagati slovenskim kolegama u kontaktu s hrvatskim državljanima na skijalištima u Kranjskoj Gori i na Rogli, priopćeno je u utorak iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) RH.

Dvojica hrvatskih policajaca boravit će na dva skijališta od 3. do 16. siječnja. Ovaj projekt, predstavljen u utorak na Rogli, nazvan je „Zimska turistička sezona“ te je inačica projekta hrvatske policije „Sigurna turistička destinacija“ koji se provodi tijekom ljeta, a u sklopu kojeg u Hrvatsku stižu policajci iz stranih zemalja.

Od početka provedbe tog ljetnog projekta 2006. do prošlogodišnje sezone na hrvatskoj obali boravilo je 839 stranih službenika iz 20 zemalja, stoji na stranicama MUP-a.

Suradnja između hrvatske i slovenske policije pak traje od 2013. godine, a od tada do danas na slovenskim skijalištima ukupno je boravilo 20 hrvatskih policijskih službenika.

Oni će svoje zadaće na skijalištima izvršavati u suradnji sa slovenskim kolegama u mješovitim ophodnjama, dodaje se u priopćenju, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'