Svijet     | 03.01.2022. 15:22 |

Turski predsjednik Erdogan posjetit će Saudijsku Arabiju u februaru

FENA Internet

ISTANBUL, 3. januara (FENA) - Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je u ponedjeljak da će sljedećeg mjeseca posjetiti Saudijsku Arabiju, čije su veze s Ankarom zategnute posljednjih godina.

Upitan o rješavanju problema u izvozu u Saudijsku Arabiju nakon što je napustio trgovinski događaj, Erdogan je rekao da će otputovati u zaljevsku državu u februaru.

- Očekuje me u februaru. Obećao sam i ja ću posjetiti Saudijsku Arabiju u februaru - rekao je on u videu objavljenom na društvenim mrežama, ne navodeći ime.

Izvoz u Saudijsku Arabiju opao je posljednjih godina zbog otežanih odnosa između ovih zemalja. Turska sada radi na popravljanju odnosa s regionalnim silama, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate, dok se njena ekonomija bori s krahom valute i rastućom inflacijom.

Ured za medije saudijske vlade nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Erdogan je tražio sastanak sa saudijskim prijestolonasljednikom princom Mohamedom bin Salmanom tokom posjete Kataru prošlog mjeseca. Sastanak tada nije održan, ali ljudi upućeni u plan kažu da bi do njega moglo doći uskoro.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom