Bosna i Hercegovina     | 31.12.2021. 14:37 |

Zvizdić: Očekujem u 2022. otklanjanje blokada i realizaciju ključnih ciljeva

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 31. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je čestitku građanima BiH i poželio sretnu i uspješnu 2022. godinu.

- Ovu godinu su nažalost obilježili veliki izazovi, među kojima su nastavak pandemije, političke tenzije, antiustavne blokade rada državnih institucija te odlazak mladih ljudi, koji su značajno utjecali na ukupnu političku, ekonomsku i društvenu stabilnost. Očekujem da ćemo u 2022. godini otkloniti aktuelne blokade naše zemlje i posvetiti se realizaciji naših ključnih vanjskopolitičkih ciljeva, a to su evropski i NATO put. U godini koja je ispred nas, mi moramo očuvati mir i uspostaviti dugoročnu političku stabilnost Bosne i Hercegovine - naveo je Zvizdić.

Samo tako je moguće razvijati ekonomiju, turizam, privredu, obrazovanje, nauku, kulturu i doći do stabiliziranja ukupnih društvenih prilika, dodaje on.

Zvizdić se nada da će se svi u Bosni i Hercegovini vratiti ispunjavanju strateških ciljeva Bosne i Hercegovine i početi kvalitetno i profesionalno obavljati svoje poslove za dobrobit svih građana BiH.

- Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine, želim vam da budete zdravi i uspješni i sretna vam Nova godina - poručio je Zvizdić, saopćeno je iz sektora Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zvizdić: Nato šalje bataljon rezervnih snaga u BiH

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Lendo: Ukoliko budemo jedinstveni 2024. neće biti godina izazova, već godina uspjeha

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'