Bosna i Hercegovina     | 30.12.2021. 19:45 |

Šteta - Sigurnost učenika u saobraćaju podići na najveći nivo

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

SARAJEVO, 30. decembra (FENA) - Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas sastanak s predstavnicima Vijeća roditelja Kantona Sarajevo i svih šest općinskih koordinacija tog tijela koje djeluje u oblasti obrazovanja povodom zahtjeva roditelja učenika s područja KS radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju školske djece. 

- Izuzetno sam zadovoljan prijedlozima, konstruktivnošću i idejama roditelja djece koja pohađaju škole u našem kantonu. Mnogo je realiziranih projekata pri našem Ministarstvu koji su već unaprijedili sigurnost naših učenika, ali obzirom na sve prijedloge građana na Danu otvorenih vrata i razgovor s Vijećem roditelja KS, fokus našeg djelovanja u narednoj godini, pored infrastrukturnih projekata, bit će i na sigurnosti u saobraćaju oko i na putu do škole - kazao je Šteta nakon sastanka. 

Upoznao roditelje o svim planiranim aktivnostima, ali i izazovima koji su evidentni u podjeli nadležnosti. 

Roditelji su detaljno predočili i objasnili ministru koje su to prioritetne aktivnosti na kojima se u narednom periodu treba što prije djelovati.  

- I djelovat ćemo. Zajedničkim radom, analizom svih njihovih prijedloga i komunikacijom o svim projektima, uspostavit ćemo saradnju i pokušati sigurnost djece podići na najveći nivo, te značajno poboljšati saobraćajne uvjeta za sve njih - najavio je Šteta.  

Na kraju sastanka istaknuto je kako je, osim saobraćajnih izazova, mnogo i onih na koje Ministarstvo saobraćaja KS ne može direktno uticati, s tim da će on i njegovi saradnici sve takve zahtjeve pokušati usmjeriti i na niže nivoe vlasti, kao i na druga resorna ministarstva, kako bi i svi oni u vrh svojih prioriteta djelovanja stavili tu tematiku, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo