Ekonomija     | 30.12.2021. 16:13 |

Olimpijski centar Jahorina - Niz zanimljivih sadržaja za novogodišnje praznike

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

JAHORINA, 30. decembra (FENA) - Nove padavine najavljuju odlične uslove za omiljene aktivnosti na snijegu, ali i boravak na planini Jahorini u narednim, prazničnim danima.

Uz sjajno skijanje u dnevnom terminu od 9 do 16 sati, skijaši na Jahorini imaju priliku uživati i u noćnom skijanju svaki dan u terminu od 18 do 21 sat, saopćeno je iz Olimpijskog centra (OC) Jahorina.

Kako se nadalje navodi, i večernjem terminu su u pogonu obje kabinske gondole - Poljice i Partizan, dok gondola Poljice prevozi goste na vrh do Olimpijskog bara i dostupna je za panoramsku vožnju do 23 sata gdje u večernjim terminima organizuju nastupe poznatih pjevača.

Na Jahorini je trenutno u pogonu kompletan vertikalni transport i svih 47 kilometara dobro pripremljenih ski staza na kojima je za 29 dana skijalo više od 40.000 skijaša.

U odnosu na isti period za decembar prošle godine broj skijaša porastao je za tri puta, dok je promet premašen za 35 posto.  

Olimpijski centar Jahorina 31. decembra organizuje novogodišnje skijanje u terminu od 22 do 02 sata iza ponoći. Jedinstvena ski karta za novogodišnje skijanje u prodaji je po cijeni od 65 KM.

Istovremeno, u Olimpijskom baru će gosti Jahorine imati priliku da uživaju u glamuroznoj proslavi uz Bend "Ajla i Gonzo", navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dočekana srpska nova godina, vatromet s Kule Beograd

Više od 300 uhapšenih u Berlinu u novogodišnjoj noći

Proslava Nove godine u glavnim gradovima regije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom