Bosna i Hercegovina     | 30.12.2021. 14:22 |

Vlada HBŽ: Braniteljima, invalidima i obiteljima poginulih branitelja 100.000 KM

FENA Saopćenje, Foto/ FotoFENA/Arhiv

LIVNO, 30. prosinca (FENA) – Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici održanoj u četvrtak donijela je Odluku o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Programa utroška sredstava tekućih i kapitalnih prijenosa za 2021. godinu: Izdatci za vojne invalide, ranjene branitelje i obitelji poginulih branitelja i egzistencijalna novčana naknada razvojačenim braniteljima u iznosu od 100.000 maraka.

Odluka je donesena na prijedlog Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO HBŽ, priopćeno je iz Vlade.

Donesena je također Odluka o davanju suglasnosti na prijedlog Programa gospodarenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području općine Tomislavgrad.

Navodi se kako se ovim Programom utvrđuje način raspolaganja poljoprivrednim zemljištem koje se nalazi na području općine Tomislavgrad i koje se po katastarskoj evidenciji vodi u posjedu općine Tomislavgrad.

Na sjednici je donesena Odluka o odobravanju raspisivanja Javnog oglasa za izbor člana Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine iz HBŽ-a.

Jednoglasno je donesena Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za tekuće potpore za oblast znanosti – Dječji vrtići, kojom se odobravaju financijska sredstva dječjim vrtićima koji su registrirani na području HBŽ-a u iznosu od 40.000 maraka.

U dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku kojom se utvrđuje raspodjela sredstava korisnicima Programa objavljenih u Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije – Program podrške gospodarstvu u općinama Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar u iznosu od 188.621,66 maraka i korisnicima Programa poticaja gospodarstvu u cilju ublažavanja štete uzrokovane pandemijom koronavirusa za poslovne subjekte s padom prihoda u 2020. godini u iznosu od 72.800 maraka.

Nakon razmatranja prijedloga, Vlada je donijela Odluku kojom, zbog isteka mandata, razrješuje dužnosti ravnatelja Srednje ekonomske škole Livno, te usporedno s tim Odluku o imenovanju Miroslava Ćurića, profesora geografije za ravnatelja spomenute škole.

Vlada je donijela Odluku o usvajanju Smjernica za planiranje rada tijela uprave Hercegbosanske županije s Akcijskim planom za provedbu strategije razvoja HBŽ 2021.-2024. godine.

Tijekom sjednice donesena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 3.500 maraka Edukacijskom razvojnom parku HO-RUK, Dinarina 2, Livno, kao financijska pomoć u svrhu promicanja modernih tenologija, te edukacija u STREM području.

Radionice Edukacijskog razvojnog parka HO-RUK održane su u Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu, a zbog pozitivnih reakcija djece koja su pohađala ove radionice u planu je pružiti istu mogućnost djeci i u drugim općinama.

Vlada je jednoglasno donijela Odluku o odobravanju financijske pomoći od 5.000 maraka Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sv. Ana Lištani u svrhu provedbe, razvoja i unaprjeđenja protupožarne zaštite na području HBŽ-a.

Na koncu sjednice Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava Udruzi Moj Drvar za humanitarne i druge aktivnosti u iznosu od 1.500 maraka kao i Odluku o odobravanju financijskih sredstava Franjevačkom samostanu Tomislavgrad kao financijska potpora za pomoć misiji u Africi u iznosu od 5.000 maraka, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom