Kultura     | 30.12.2021. 13:10 |

Predstava 'Gnijezdo' ponovno na daskama HNK Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. prosinca (FENA) - Nagrađivana predstava "Gnijezdo" bit će izvedena 3. i 4. siječnja 2022. godine na daskama Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru s početkom u 20 sati.

Iz HNK-a Mostar su kazali kako je ova predstava u kazališnoj javnosti neslužbeno proglašena "jednom od najboljih predstava zadnjih nekoliko godina u BiH".

Ovaj neobični kazališni komad koji se doživljava svim čulima autorski je projekt Marine Petković Liker, a inspiriran je poezijom Marka Tomaša. U njemu igraju Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

"Gnijezdo" je predstava koja govori o nesređenim odnosima između tri sestre i tri brata koji na godišnjicu majčine smrti otvaraju bolnu temu – što učiniti sa zajedničkom kućom koju je ozbiljno načeo zub vremena. Dok jedni žele promjene, drugi pokušavaju argumentirano upozoriti zašto one nisu moguće.

Rastrgnuti obiteljskim tajnama, nerealiziranim ljubavima, ratnim ožiljcima i viškom majčinske ljubavi, oni tek mogu proizvesti neverin u lokvi vlastite nepomičnosti, progovarajući vrlo otvoreno o (ne)mogućnosti komuniciranja i međusobnog (ne)razumijevanja.

Ova je predstava jedna od najuspješnijih predstava HNK-a Mostar, što potvrđuju nagrade poput one na Međunarodnom festivalu "Dani Jurislava Korenića" u Sarajevu gdje je osvojila nagradu za najbolju predstavu u cjelini, a istu nagradu osvojila je i na Međunarodnom festivalu glumca "Zaplet 11" u Banjoj Luci, istaknuli su iz HNK Mostar. 

Broj mjesta je ograničen zbog poštivanja epidemioloških mjera, a ulaznice je moguće rezervirati preko Facebook ili Instagram stranice HNK-a Mostar ili pozivom na broj 036/446 024, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Premijera 'Stepskog vuka' oduševila mostarsku publiku

Dvije zanimljive predstave na repertoaru HNK Mostar

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana