Bosna i Hercegovina     | 30.12.2021. 10:54 |

ViK otklanja kvar na glavnom transportnom cjevovodu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. decembra (FENA) - Sinoć je došlo do kvara na glavnom transportnom cjevovodu DN 700 mm u ulici Bulevar Meše Selimovića, između pumpnih stanica Bačevo i Alipašin most, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo, pozivajući se na obavijest Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija“ (ViK) Sarajevo.  

- Ekipe ViK-a su odmah izašle na teren i počele radove na iskopu, koji su trajali do kasno u noć. Radovi su bili privremeno obustavljeni zbog drveta koje se nalazi na trasi cjevovoda. Na otkopanom dijelu cijevi uočeno je linijsko puknuće u dužini od oko četiri metra, koje je posljedica hidrauličkog udara - navode iz ViK-a.   

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća “Park“ su na terenu zajedno s uposlenicima “Vodovoda i kanalizacije“ i rade na otklanjanju problema.  

Kako bi se osiguralo vodosnabdijevanje područja koja su ostala bez vode, uposlenici “Vodovoda i kanalizacije“ na terenu vrše preraspodjelu raspoložive količine vode te mole potrošače za razumijevanje.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'