Bosna i Hercegovina     | 29.12.2021. 16:34 |

Štićenici Dječijeg doma na Bjelavama veselo dočekuju Novu godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - U prostorijama Kantonalne javne ustanove "Dom za djecu bez roditeljskog staranja" na Bjelavama za štićenike ustanove i goste iz Općine Centar, koje je predvodio načelnik Srđan Mandić, danas je upriličen zabavni program kao tradicionalni način ispraćaja stare i dočeka Nove 2022. godine. Djecu su danas zabavljali mađioničar Almir, plesači i animatori, te je upriličen face painting.

Ovom prilikom su za 87 štićenika Doma na Bjelavama podijeljeni novogodišnji paketići čiju nabavku je, između ostalih, finansirala i Općina Centar.

- Zahvalan sam Općini Centar i načelniku Mandiću na donaciji gdje smo mogli svakom djetetu ponaosob kupiti slatkiše i igračke kao dio novogodišnjih paketića. Osim zahvale za dosadašnju podršku našoj instituciji posebno moram istaknuti projekat ustupanja na korištenje stana u Titovoj ulici gdje je sad smješteno šest mališana iz doma raznih uzrasta. Projekat se pokazao jako uspješnim tako da su se djeca puno lakše socijalizovala u lokalnoj zajednici i društvu - kazao je Tarik Smailbegović, direktor Dječijeg doma na Bjelavama.

Uime Općine Centar danas su također bili prisutni vijećnik Samir Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić, te savjetnik općinskog načelnika za društvena pitanja Draško Luković.

- Pored finansijske podrške koju pružamo ovoj ustanovi, s čim namjeravamo nastaviti i ubuduće, također želimo omogućiti djeci iz Doma nakon završene srednje škole ili fakulteta odrađivanje pripravničkog staža u Opštini Centar čime bi stekli uslove potrebne prilikom prvog zaposlenja - objasnio je načelnik Mandić - saopćeno je iz  Odsjeka za informisanje Općine Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo