Ekonomija     | 29.12.2021. 13:30 |

Privrednicima u Bihaću dodijeljena značajna bespovratna sredstva

FENA Muhamed Sadiković, Foto: Foto FENA

BIHAĆ, 29. decembra (FENA) - Grad Bihać danas je privrednicima dodijelio 100.000 KM bespovratnih sredstava odobrenih u Budžetu za 2021. godinu, a na osnovu Sporazuma o saradnji s Fondacijom Mozaik iz Sarajeva i bihaćkim Start-up studijom.

-Na osnovu partnerstva sa Fondacijom Mozaik, prije nekoliko mjeseci raspisan je Javni poziv za mala i srednja preduzeća koja su željela proširiti vlastite kapacitete. Danas smo potpisali ugovore s 12 korisnika koji su prošli četiri faze koje je podrazumijevao poziv.  Nadam da će im ova sredstva pomoći prilikom proširenja kapaciteta, možda otvaranju nekog novog radnog mjesta i ostvarenju novih prihoda - riječi su savjetnika gradonačelnika Bihaća Edina Moranjkića.

Dobitnici sredstava naglasili su važnost ovakvih projekata, naročito u vrijeme pandemije i ekonomske nestabilnosti.

-Naša firma egzistira oko 17 godina na ovom području uz izuzetne rezultate i oko 400 umreženih kooperanata. Nedavno smo nabavili savremeni berač ljekovitog bilja i ovaj novac nam je bio neophodan za lakšu nabavku pratećih mašina za pokretanje tog berača. Hvalevrijedan projekat i značajna podrška Grada Bihaća i Fondacije Mozaik - kazao je vlasnik firme Amarita d.o.o. Nihad Hodžić.

Predstavnici Grada Bihaća i Start - up studija ovom prilikom najavili su i nastavak realizacije projekta u narednim godinama, odnosno jednaku ili značajniju podršku malim i srednjim privrednim subjektima u gradu na Uni.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vještine, poslovi i liderke budućnosti - Transformacija tržišta rada u BiH

Medijska promocija mikrobiznisa i projekata mladih u sklopu projekta Omladinske banke

Kroz program Omladinska banka u Goraždu realizovano 14 projekata i dva mikrobiznisa

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom