Sport     | 29.12.2021. 08:43 |

Novalić i Dujmović organiziraju prijem za najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović upriličit će danas prijem za najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar.

Za osvajačicu bronzane medalje u finalu Svjetskog prvenstva u malim bazenima (25 metara) u Abu Dabiju iz federalnog budžeta će, na osnovu Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima za ostvarene vrhunske rezultate, biti osigurana nagrada od 10.000 KM, a za njenog trenera 5.000 KM.

Ovo je samo nastavak podrške koju je Vlada FBiH ranije u ovoj godini dodijelila za njene uspjehe i pripreme od 23.500 KM. Naime, za ispunjenje A olimpijske norme iz federalnog budžeta Lani Pudar pripalo je 5.000 KM, za oboreni državni rekord 3.000, a 1.500 KM njenom treneru, dok je 14.000 KM izdvojeno iz interventnih sredstava za pripremu za Olimpijske igre, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vlada Federacije BiH u ovoj godini je putem Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz FBiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate, osigurala iz budžeta FBiH ukupno 677.000 KM. U prvoj polovini ove godine odobreno je 268.500 KM, a u drugoj 408.500 KM, odobrenih na posljednoj sjednici Vlade FBiH iz tekuće rezerve budžeta. Riječ je o sredstvima koja se izdvajaju na osnovu zahtjeva za dodjelu nagrada u ime klubova i sportista koji su ostvarili vrhunske rezultate na međunarodnim takmičenjima u drugoj polovini 2021. godine, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pudar osvojila bronzu i postavila juniorski rekord Evrope na EP-u u rumunskom Otopeniju

Pudar u finalu Evropskog prvenstva u Rumuniji

Pudar osvojila četvrto mjesto u disciplini 100 metara delfin

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo