Bosna i Hercegovina     | 28.12.2021. 17:07 |

U TK kampanja podizanja svijesti o opasnostima upotrebe vatrenog oružja

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA, 28. decembra (FENA) - Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona od sutra započinje kampanju "Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja".

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a Amra Kapidžić kazala je da će fokus biti na podjeli promotivnog materijala radi podizanja svijesti o opasnosti upotrebe vatrenog oružja tokom praznika, ali i upozorenju građana kao dio preventivnih aktivnosti koje provodi Uprava policije u povodu nastupajućih praznika.

- Neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjivo, pucanje u vazduh iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume - izjavila je Kapidžić.

Istraživanja pokazuju da se tragedije i nesreće, usljed upotrebe vatrenog oružja, često dešavaju u vrijeme proslava. Stoga, Uprava policije MUP-a TK apeluje na građane da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tokom prazničnog perioda kako najradosniji trenuci i praznične proslave ne bi završile tragičnim posljedicama.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Muslimani širom svijeta proslavili Ramazanski bajram

Promovisano novih 160 policajca Uprave policije MUP-a TK

Na području Gračanice pronađeno vozilo sa drogom i većom količinom novca, uhapšena jedna osoba

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana