Bosna i Hercegovina     | 28.12.2021. 14:01 |

Kasipović saslušan u svojstvu svjedoka u predmetu 'napad na ustavni poredak'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović saslušan je danas u svojstvu svjedoka u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine u sklopu predmeta “napad na ustavni poredak”.

Istraga u ovom predmetu odnosi se na posebnu sjednicu Narodne skupštine RS (NSRS), te zaključke o prijenosu državnih nadležnosti na nivo entiteta RS.

Kasipović je nakon saslušanja kazao kako se postupajući tužitelj najviše interesirao za postupanje Vlade i Ministarstva pravde RS u vezi s odlukama/zaključcima NSRS od 10. decembra kao i za postupanje Vlade RS u vezi priprema ove sjednice, uključujući i Vladin stav u vezi s tim.

Naveo je da zajedno s drugim članovima Vlade i poslanicima većine sudjeluje u ovom procesu te da smatra da je njegov stav u vezi s tim prepoznatljiv i jasan.

Dodao je i kako njegov dolazak, ali i dolazak ostalih u Tužiteljstvo BiH, košta Budžet, ocijenivši kako je od troškova preče da se utvrdi istina.

Pored Kasipovića, dosada su u sklopu spomenutog predmeta iskaz u svojstvu svjedoka dali - Goran Selak, Mirko Šarović, Nenad Nešić, Branislav Borenović, Nebojša Vukanović i Dragan Lukač.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

MUP: Nastavljena potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta