Kultura     | 28.12.2021. 12:39 |

United World College stipendira učenike srednjih škola u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. prosinca (FENA) - United World College Nacionalni odbor BiH (UWC NC) raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za pohađanje koledža koji je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH.

Dodijelit će se 31 stipendija, a puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme, IB DP) uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora, priopćeno je iz UWC NC BiH.

Apliciranje za stipendiju moguće je do 28. siječnja 2022. godine.

Nakon provedenog odabira, najuspješnijim kandidatima bit će dodijeljeno ukupno 27 stipendija, od čega se 22 dodjeljuju za pohađanje UWC u Mostaru, po jedna za UWC Robert Bosch u Njemačkoj, UWC Adriatic u Italiji, UWC East Africa u Tanzaniji i UWC Mahindra College u Indiji, te jedna parcijalna stipendija za UWC Isak u Japanu.

U natječaju stoji da UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a da je pogodan kandidat učenik koji u školi postiže uspjeh i ima široko polje izvannastavnih zanimanja.

"Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tijekom odabira najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim ličnim motivom da im doprinesu", navodi se.

Nakon stjecanja IB DP diplome, učenicima UWC koledža nudi se široki spektar stipendija za sveučilišta u inozemstvu, a tijekom školovanja osigurano im je i sveučilišno savjetovanje.

Detaljne informacije o stipendijama i uvjetima prijave dostupne su na službenoj stranici www.uwcmostar.ba, a moguće je i kontaktirati UWC NC BiH putem e-mail adrese bihnc@bih.uwc.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'