Bosna i Hercegovina     | 28.12.2021. 12:07 |

Dvojcu iz Mostara određen jednomjesečni pritvor zbog razbojstva i teških krađa

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. prosinca (FENA) - Na prijedlog hercegovačkoneretvanskog Županijskog tužiteljstva, rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 27. prosinca 2021. godine, određen je pritvor u trajanju od najduže mjesec dana Kenanu Zukanoviću zv. 'Ruske' (1997.) iz Mostara i Alenu Mujkanoviću (2000.) također iz Mostara, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili dva kaznena djela razbojstva i jedno kazneno djelo teške krađe.

Navedena djela počinjena su 9. i 20. prosinca  2021. godine na štetu ljekarne "Lupriv Plus" i  24. prosinca 2021. na štetu ljekarne "Tilia", a osumnjičeni Kenan Zukanović sam je počinio dva kaznena djela teške krađe, i to 11. prosinca 2021. godine na štetu supermarketa "Brojler" te 23/24. prosinca 2021. godine na štetu "IC štamparije Mostar", u kojima je otuđivan novac iz kasa, priopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja u Mostaru.     

Osumnjičeni su kaznena djela razbojstva počinili uz prijetnju da će izravno napasti na život i tijelo djelatnica, te uz uporabu noža od njih zahtijevali predaju novca koji su protupravno pribavili za sebe. Kaznena djela teške krađe počinili na način da su podesnim sredstvom provaljivali u unutrašnjost objekata i iz kasa otuđivali novac.

Županijski sud u Mostaru ocijenio je kako je utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima jer postoji opravdani strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kaznena djela za koja se može izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar u suradnji s PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, ističe se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Rusija produžila pritvor američko-ruskoj novinarki Kurmaševoj

Određen pritvor za Djedovića i Malkića iz Tuzle zbog pljački kladionica

Podignuta optužnica protiv komandira Granične policije BiH - aerodrom Banja Luka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'