Bosna i Hercegovina     | 27.12.2021. 12:52 |

Određen jednomjesečni pritvor za Damira Dojčinovića (43), Dinu Menzilovića (51)

FENA Saopćenje

TUZLA, 27. decembra (FENA) - Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Damira Dojčinovića (43) iz Mostara, Dinu Menzilovića (51) iz Zenice (nastanjen u Sarajevu) i Hasana Husića (44) iz Sarajeva, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili dva krivična djela razbojništva i krivično djelo teška krađa.

Kako je saopćeno postoji osnovana sumnja da su te osobe krajem septembra 2021. godine automobilom došli do poslovnice mikrokreditne organizacije u Srebreniku, a dvojica osumnjičenih su sa maskama na licima ušli u poslovnicu i pod prijetnjom upotrebe pištolja od radnika uzeli nešto više od 5.000 KM i pobjegli automobilom u kojem ih je čekao treći osumnjičeni.

Također, Dojčinović i Menzilović su osumnjičeni da su krajem oktobra 2021. godine sa maskama na licima ušli u jednu zlatarsku radnju u Srebreniku, prodavačicu zatvorili u toalet, nakon čega su iz radnje uzeli veću količinu zlatnog nakita u vrijednosti 200.000 KM.

Osumnjičeni su i da su krajem oktobra ove godine u Srebreniku automobilom došli do porodične kuće u Srebreniku, te su dvojica provalili u kuću i od vlasnika otuđili zlatni nakit u vrijednosti od oko 50.000 KM, a nakon toga iz garaže otuđili automobil „VW golf“ u vrijednosti 8.000 KM.

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK, u saradnji sa Tužilaštvom, je provodio višemjesečnu istragu u cilju otkrivanja počinilaca ovih krivičnih djela, te su po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, uz podršku MUP-ova KS i HNK, izvršeni pretresi na području Sarajeva i Mostara, kada su osumnjičeni i lišeni slobode.

Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji će biti predmet vještačenja.

Nakon obavljene kriminalističke obrade, MUP TK je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predao osumnjičene u nadležnost Tužilaštva.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Dvije odgovorne osobe iz Službe za zapošljavanje TK lišene slobode

Donesena prvostepena presuda za Jasnu Mrkonjić iz Tuzle optuženu za ubistvo

Potvrđena optužnica protiv rektorice Univerziteta u Tuzli Nermine Hadžigrahić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'