Bosna i Hercegovina     | 24.12.2021. 11:11 |

ZDK - Pojačan inspekcijski nadzor poštivanja naredbi Kriznog štaba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava javnost i sve pravne i fizičke osobe na području Zeničko-dobojskog kantona koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i pravne i fizičke osobe gdje se okuplja veći broj ljudi (shoping centri, supermarket i veletrgovine) da će u narednom periodu, s ciljem sprječavanja širenja zaraznog oboljenja COVID-19, provoditi pojačan inspekcijski nadzor poštivanja naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.

Inspekcijske kontrole provoditi će se u redovno radno vrijeme, u popodnevnim satima i u danima vikenda u svim općinama Kantona. Ovim putem ukazujemo još jednom na obavezu striktnog i dosljednog poštivanja propisanih preporuka za rad Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Napominjemo sve ugostiteljske objekte koji planiraju okupljanje više od 50 osoba u objektu povodom dočeka Nove godine da su dužni pribaviti saglasnost Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko dobojskog kantona, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'