Sport     | 23.12.2021. 08:03 |

Jahorina prva u regionu sa uspješno realizovanim ski trkama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Nova zimska sezona na Jahorini bilježi veliko interesovanje kako rekreativnih tako i profesionalnih skijaša.

Tokom protekle sedmice na Jahorini su održana četiri FIS kupa u terminu od 11. do 16. decembra. U istom terminu na toj planini trenirala je poznata olimpijska skijašica Emilija Đurović.

Jahorina je prva u regionu uspješno organizovala takmičenja u disciplini slalom za skijaše iz cijelog svijeta. Jahorina je bila domaćin skijašima iz reprezentacija i iz najudaljenijih zemalja kao što su Hong Kong, Maroko, Indija, Jamajka, Gana, ali i Grčka, Makedonija te Olimpijskom timu Srbije kao i takmičarima iz ski klubova iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Švedske, Slovenije, Mađarske, Turske, Kipra.

Zapažene rezultate ostvarili su i skijaši iz Bosne i Hercegovine, a posebno su se istakli Marko Šljivić i Emir Lokmić dok je u ženskoj kategoriji najzapaženije rezultate ostvarila Esma Alić. Tehnički organizator takmičenja bio je Ski klub Jahorina uz podršku Olimpijskog centra Jahorina.

Sva četiri FIS kupa su ocijenjena kao izuzetno uspješna i ova planina spremno dočekuje takmičare za nove utrke zakazane za mjesec januar.

Već 12. i 13. januara bit će održan "Jahorina" FIS kup, dok će 15. i 16. januara na jahorinskim stazama biti održano Otvoreno prvenstvo smučarskog kluba "Jahorina", najavljeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počinje ljetnja sezona na Jahorini

U julu Detox Jahorina program, posvećen zdravlju na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou

Aprilsko skijanje na Jahorini i pripreme za sjajnu ljetnju sezonu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo