Sport     | 20.12.2021. 10:45 |

Richmond Park School Tuzla: Održana 5. smotra najboljih mladih šahista iz TK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Šahovski turnir mladih zaljubljenika u šah, učenika osnovnih škola i srednjih škola iz Tuzlanskog kantona, petu godinu zaredom održan je prošlog vikenda u organizaciji Richmond Park Međunarodne škole Tuzla i Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda“.

Turnir, koji sada već postaje tradicionalni, iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika. Tako je ove godine na ovom prestižnom takmičenju nastupilo 110 učenica i učenika od 1. do 9. razreda osnovnih i od 1. do 4. razreda srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Ovogodišnja tuzlanska šahovska smotra mladih šahista održana je pod nazovom ”Bijader Atić - šahovska legenda Tuzle"

Poslije prigodnog obraćanja predstavnika Tuzlanskog šahovskog kluba, Adnana Karahmetovića i Sadmira Delića direktora Richmond Park Međunarodne škole turnir je svečano otvorila Medira Ćulum ispred Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Nakon iscrpljujućih i zanimljivih partija šaha, najuspješnijim mladim šahistima dodjeljene su medalje i diplome, koje je uručila gradska vijećnica Esana Kavazbašić Huskanović.  

Regularnost turnira su pratili Rusmir Jašarević, profesor u Ricmnond Park Međunarodnoj školi Tuzla, zajedno sa glavnim sudijom Ramizom Avdićem i njegovim pomoćnicima Mirzom Avdićem i Jusufom Malkićem, koji su također dobili odličnu ocjenu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Zagreb - Završeno 29. međunarodno takmičenje u učenju Kur’ana, prvi put pobijedila žena

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana