Bosna i Hercegovina     | 18.12.2021. 13:02 |

Dogovorene mjere za veću sigurnost u saobraćaju učenika OŠ 'Aleksa Šantić'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Predstavnici Vijeća roditelja Osnovne škole 'Aleksa Šantić' razgovarali su sa  načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem i predstavnicima Službe za urbanizam stambene, imovinsko - pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina o prijedlozima za poboljšanje sigurnosti učenika u saobraćaju, na putu od kuće do škole.

Razgovarano je o brojnim aspektima i problemima u vezi sa sigurnosti prilaza zgradi škole 'Aleksa Šantić', u blizini koje se 9. decembra dogodila nesreća u kojoj je smrtno stradao učenik te škole Adi Bečić.

Već od drugog polugodišta bit će, uz saglasnost škole, otvoren drugi prilaz školi (iz još jedne ulice). Tako će biti  omogućen prilazak školi iz ulice koja ima bolje sigurnosne karakteristike.

Na sastanku je konstatovano i to da dugoročno treba raditi na svim pristupnim ulicama da bi se dovele u uslove kakvi su predviđeni regulacionim planom. To je posao koji, kako je rečeno, prvenstveno zahtijeva rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a počet će početkom naredne godine.

Razgovarano je i o postavljanju širokih ležećih policajaca na svim saobraćajnicama u blizini škole. Nakon što Vijeće roditelja dostavi prijedlog lokacija, općinska Služba za investicije pripremit će i preuzeti izvođenje tih radova, saopćila je Pres Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Općina Novi Grad Sarajevo obilježila Dan Armije RBiH i 32. godišnjicu njenog formiranja

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana