Bosna i Hercegovina     | 16.12.2021. 15:40 |

Otvoren Centar za zdravo starenje u općini Novi Grad (VIDEO)

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 16. decembra (FENA) - Na Dan Općine Novi Grad Sarajevo - 16. decembar, otvoren je Centar za zdravo starenje, koji ima raznovrsne sadržaje prilagođene osobama treće životne dobi.

Općinski načelnik Semir Efendić nada se da će to biti mjesto u kojem će osobe treće životne dobi ugodno provoditi vrijeme, a imat će mogućnost i angažmana kroz neku od 20 raznovrsnih radionica. Najavio je otvaranje još jednog centra te vrste na području sarajevske općine Novi Grad i to na Dobrinji.

Kaže da je Općina ovogodišnjim budžetom osigurala novac i za rad tog centra, a novac za tu namjenu bit će planiran i u budžetu za naredne godine. Udruženje penzionera, kaže, podržavaju i na druge načine.

Predsjednik Izvršnog odbora Udruženja penzionera Općine Novi Grad Ahmed Bešić istaknuo je važnost objekta te vrste nazvavši ga i domom za produženje životnog vijeka penzionera.

Po njegovim riječima, 23.000 penzionera živi na području te sarajevske općine, od čega je samaca oko četiri hiljade i za njih je centar te vrste posebno važan. Iskoristio je priliku da podsjeti na težak materijalni položaj velikog broja penzionera.

Centar za zdravo starenje smješten je u ulici Trg međunarodnog prijateljstva br. 4 na Alipašinom Polju, kao zasebna cjelina u okviru objekta Vrtića ‘Vjeverica’. Radno vrijeme je radnim danom od 9 do 15 sati, a radionice su podijeljene u tri kategorije (edukativne, zdravstvene i kretativne). Osobama treće životne jednom sedmično bit će omogućeno mjerenje nivoa šećera u krvi, krvnog tlaka, triglicerida.

Sarajevska Općina Novi Grad ove godine obilježava 44. godišnjicu postojanja.  

Pogledajte https://fena.ba/video/6898

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1_d56cDM0rV1zgNVY-JlouJ7VAalQi_jB?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Podrška u osnivanju Centra za zdravo starenje u Stocu

Općina Novi Grad - Potpisani ugovori za stipendiranje uspješnih sportista, učenika i studenata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo