Ekonomija     | 15.12.2021. 15:07 |

Direktorica FIPA-e s ambasadorom Turske u BiH o privlačenju novih investicija

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija FIPA Milica Marković sastala se s ambasadorom Republike Turske u BiH Sadıkom Babür Girginom kako bi razgovorali oko budućih aktivnosti vezanih za podršku postojećim turskim investitorima i privlačenju novih.

Republika Turska zauzima 11. poziciju na ljestvici zemalja investitora u BiH s uloženih 415 miliona KM direktnih stranih investicija.

Sagovornici su ocjenili da postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje, uvažavajući dobre bilateralne odnose dviju zemalja u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu.

Direktorica FIPA-e je 16. marta ove godine u Ankari potpisala Memorandum o saradnji s Uredom za investicije pri Predsjedništvu Republike Turske s ciljem pružanja podrške razvoju investicijske saradnje između dvije zemlje, stvaranja povoljnih uslova za poboljšanje ekonomske saradnje, te uspostavljanja direktnih kontakata između poslovnih krugova u BiH i Turskoj.

Planirano je da se u skladu s tim i uz saradnju s Ambasadom Turske u BiH intenzivnije promovišu investicijski projekti iz BiH za turske privrednike, te su dogovoreni daljni koraci u tom cilju, saopćeno je iz FIPA-e.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Kubatlija s predstavnicima privredne komore Soluna o spajanju solunskih i bh. privrednika

Vršilac dužnosti direktora FIPA-e razgovarao s ambasadorom BiH u Grčkoj

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta