Ekonomija     | 10.12.2021. 14:23 |

HP Mostar gradi poštansko-logističko središta vrijedno 6,8 milijuna KM

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. prosinca (FENA) - Ugovor o izgradnji glavnog poštansko-logističkog središta u petak su u Mostaru potpisali predsjednik Uprave Hrvatske pošte (HP) Mostar Mate Rupčić i izvršni direktor tvrtke Promark d.o.o. Mostar Luka Jurilj, a vrijednost ugovorenih radova je 6,8 milijuna maraka bez PDV-a.

Izgradnja ovog infrastrukturnog projekta predstavlja kapitalnu investiciju za Poštu, ali i za budući razvoj logističkih kapaciteta u BiH, priopćeno je iz HP-a Mostar.

Uvažavajući zahtjeve tržišta koji se očituju kroz snažan rast internet trgovine i lokalno i globalno, kao i sve veća potražnja korisnika za brzim i kvalitetnim logističkim uslugama u segmentu brze dostave paketa u unutarnjem i međunarodnom prometu, Uprava Društva je cijenila da će ulaganjem u izgradnju GPLS-a stvoriti ključne preduvjete za budući rast i razvoj Društva.

Prednosti ovog objekta su kvalitetniji prometni pristup i bolja poslovna povezanost s transportnim potrebama u BiH, kao i mogućnost stvaranja novih radnih mjesta, posebno u segmentu logistike, navode iz HP-a Mostar.

Predsjednik Uprave HP-a Mostar Mate Rupčić kazao je da će se gradnjom infrastrukturnog objekta poboljšati kvaliteta i proširiti asortiman poštanskih i logističkih usluga.

"To će utjecati na razvoj i poboljšanje cjelokupnog poštanskog sustava u BiH. Izgradnjom logističkih kapaciteta HP Mostar pozicionira se na mapi regionalnih logističkih centara, čime se stvaraju pretpostavke za potpisivanje međunarodnih ugovora s respektabilnim globalnim e-trgovcima", kazao je Rupčić.

Pri izradi projekta vodilo se računa o prilagodbi glavnim prometnim tokovima, karakteristikama ambijenta, cestovnoj povezanosti s gradom i okolicom. Nova gradnja integrirana je u okoliš, a objekt je planiran tako da predstavlja spoj logističkog i poslovnog.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

Prigodnim poštanskim markama HP Mostar obilježava Međunarodni dan vina

Prigodnom poštanskom markom HP Mostar obilježila 700. obljetnicu smrti Marka Pola

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta