Stranačke aktivnosti     | 09.12.2021. 13:26 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

 

KO SDA Sarajevo: Potez NiP-ovog ministra potvrda je nedoraslosti i bahatosti aktuelne vlasti

Zahtjev NiP-ovog ministra privrede Kantona Sarajevo Adnana Delića za hitnom inspekcijskom kontrolom Udruženja građana „Eko akcija“, i to samo zato što se to Udruženje protivilo politici njegovog Ministarstva i Vlade Kantona Sarajevo, eklatantan je primjer zloupotrebe položaja i ovlasti, te potvrda nedoraslosti, nesposobnosti i bahatosti aktuelne kantonalne vlasti.

Ovaj postupak vlasti u Kantonu Sarajevo poruka je civilnom društvu i građanima da se ne smiju javno usprotiviti njihovoj politici i ukazivati na nezakonitosti i neregularnosti. U protivnom će, što svjedoči zahtjev NiP-ovog ministra, biti izloženi represiji svojstvenoj totalitarnim režimima.

SDA već duži vremenski period upozorava na pogubnost potpune podređenosti aktuelne kantonalne vlasti interesima građevinskog lobija, iza čega ne stoji ništa drugo do finansijski interesi onih koji, kako to vole kazati, liderišu procesima u Kantonu Sarajevo.

Pritisci na udruženja koja kritikuju i propituju zakonitost postupaka kruna je dosadašnjeg (ne)rada aktuelne kantonalne vlasti, koja ne uspijeva servisirati ni osnovne potrebe građana već se isključivo bavi zadovoljavanjem potreba vladajuće većine i njihovih sponzora.

PRESS SLUŽBA

                                                                                                                                                                                                 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta