Bosna i Hercegovina     | 09.12.2021. 09:32 |

Tribina KO SDA Stari Grad: SDA je najveća i najorganiziranija stranka u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo sinoć je orgaizirao tribinu u sarajevskoj općini Stari Grad, na kojoj je najavljeno okončanje procesa rekonstrukcije OO SDA u Starom Gradu, kao i promjene u pristupu i kadrovskoj politici SDA u Sarajevu

Na tribini su govorili član predsjedništva SDA BiH i potpredsjednici SDA BiH Melika Mahmutbegović i Safet Softić, predsjednik OO SDA Stari Grad Sarajevo Abdulah Skaka, kao i v.d. predsjednik KO SDA Sarajevo Sedin Kahriman.

Tom prigodom se Mahmutbegović, osvrnula na aktuelne sastanke i pregovore o izmjeni Izbornog zakona. Otvoren poziv uputila je članovima probosanskih stranaka koji tokom pregovaračkog procesa u javnost plasiraju neistinite izjave.

- Ovo nije borba ni za politiku ni za stranku, već borba za državu. Šta je državno, državno je i mi ćemo se za te institucije boriti, jer su svrha našeg postojanja. Želimo mir, a naše opredjeljenje je odbrana tih institucija, politički i pravno. U toj borbi predsjednik Izetbegović nije sam. Nakon svake runde pregovora, mnogi odmah potrče u Beograd ili Zagreb na dodatne konsultacije. On ne ide nigdje. On ostaje u svom Sarajevu i svojoj državi. Mi smo njegova snaga i stojimo iza njegovih poteza - kazala je Mahmutbegović.

Ona je poručila da se Izborni zakon neće skrojiti prema željama i potrebama jednog čovjeka i jedne stranke, te je pozvala sve koji žele dobro državi da ne budu sebični ni uskogrudni.

- Da se ne ponašaju ovakako kako se ponašaju u svojim nastupima i komentarima nakon sastanaka i pregovora, izjavljujući kako su se SDA i HDZ dogovorili. Oni su svjesni da ne govore istinu i da se bore samo za stranačku politiku i glasove. Nama je do države i pozivam ih da prestanu biti sebični - poručila je Mahmutbegović.

Potpredsjednik SDA Safet Softić se osvrnuo na aktualnu pilitičku, te ocijenio da je ovo težak, prelomni trenutak za Bosnu i Harcegovinu. Ponovio je da "postoje dva moguća radikalna ishoda: nestanak naše domovine, ili nestanak RS-a".

Ukoliko Dodik nastavi s ovakvom politikom, obrazložio je, ovaj drugi scenarij je vrlo vjerovatniji. Planski i smišljeno se planira nervoza i depresija, kako bi narod bio potpuno obezglavljen i pronalazio spas u odlasku.

- Mi smo se vezali za SDA i ona je najveća i najorganiziranija politička stranka u BiH. Moramo biti njeni ponosni članovi, jer niko je ne zna mrziti kao oni koji su se dobro najeli u SDA. Znajte da je Dodiku teže nego nama, jer sve što on priziva povratkom tzv. izvornom Dejtonu, mi smo prenijeli na državu Bosnu i Hercegovinu - zaključio je Softić.

Prvi ciklus tribina koje je organizirao KO SDA Sarajevo održan je u svih devet općina, a okupio je veliki broj građana zainteresiranih za aktuelne teme i duboku političku krizu koja izaziva zabrinutost.

Tribine su organizirane u interaktivnom formatu, pa su rukovodeći ljudi SDA uz izraze podrške mogli čuti kritike, sugestije i prijedloge za unaprijeđenje rada najnižih organa stranke.

Ovaj koncept susreta i razgovora s građanima pomoći će u kreiranju izborne platforme i razvojnih strategija, koje će sarajevska SDA ponuditi građanima Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Press službe SDA.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Tribina o perspektivama Bošnjaka u Sandžaku na Danima mevluda i zikra

Na Danima mevluda i zikra tribina 'Perspektive Bošnjaka u Sandžaku i R Srbiji'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo