Bosna i Hercegovina     | 08.12.2021. 09:09 |

Na području Banje Luke i Gradiške akcija protiv organiziranog kriminala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarki kriminal i korupciju, koordinira aktivnosti policijskih djelatnika SIPA, MUP-a RS i MUP-a KS, koji u opsežnoj akciji vrše lišenja slobode i pretrese usmjerene na više od 20 osumnjilčenih osoba.

Istraga se odnosi na kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, sa međunarodnim elementima, povezanih sa drugim kaznenim djelima, a u predmetu je ostvarena suradnja sa strukturama Europola i EU.

Organizirana kriminalna skupina, sumnjiči se da je, duži vremenski period, vršila međunarodno krijumčarenje opojnih droga i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više država i komunicirali zaštićenim aplikacijama, a opojna droga je najčešće krijumčarena iz Albanije i Crne Gore u BiH, nakon toga krijumčarena dalje prema državama EU u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

- Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužiteljstva BiH i partnerskih policijskih agencija i institucija za provedbu zakona iz BiH, država regiona i EU, a sa ciljem da se otkriju i prcesuiraju pripadnici organiziranih grupa narko-kriminala koje djeluju na području Banje Luke, Gradiške i drugih gradova u BiH - saopćio je Odjel za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Prijedlog pritvora za 18 i mjera zabrane za pet osumnjičenih u predmetu 'Black tie 2'

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta