Bosna i Hercegovina     | 07.12.2021. 17:52 |

Predstavnici bugarske ambasade u BiH posjetili općinu Jajce

FENA Saopćenje

JAJCE, 7. decembra (FENA) - U povodu zvaničnog završetka projekta "Promjena ograde i rekonstrukcija igrališta za djecu vrtića "Bare", u Jajcu su u utorak boravili predstavnici Ambasade Republike Bugarske u BiH Nikola Nikolov, privremeni rukovoditelj Ambasade i Ana Nikolova, tajnica Ambasade.

Riječ je o jednom od devet projekata koji je u 2021. godini u BiH finansirala Republika Bugarska u okviru Bugarske razvojne pomoći Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Općine Jajce.

Projekt vrijedan gotovo 55.000 maraka, od čega je Vlada Bugarske uložila oko 35.000 maraka, uspješno je implementiran i danas je zvanično stavljeno u funkciju novoograđeno i rekonstruisano dječije igralište Dječijeg vrtića "Bare“ Jajce. Projekt je realizovan u saradnji s bugarskom Agencijom za razvoj i Ambasadom Republike Bugarske u BiH, uz podršku Općine Jajce.

Goste je primio načelnik Općine Jajce Edin Hozan, a sastanku je prisustvovala i direktorica Dječijeg vrtića "Bare" Brankica Jakešević.

Načelnik Hozan je uime općine Jajce, građana, djece i roditelja zahvalio na pomoći u realizaciji tog vrijednog projekta.

Goste je upoznao i s aktivnostima Općine na rekonstrukciji jednog dijela stare zgrade dječijeg vrtića u Jajcu te potrebi većih finansijskih sredstava za njenu kompletnu obnovu.

Direktorica Dječijeg vrtića "Bare" Brankica Jakešević zahvalila se Ambasadi Republike Bugarske i Vladi Bugarske na potpori u realizaciji projekta u vrtiću te Općini Jajce na učešću u sufinansiranju projekta, ocjenjujući da je riječ o velikoj pomoći ovoj predškolskoj ustanovi.

"Postavljanjem kompletne ograde i jednog novog mobilijara za igru ovo malo dvorište sada ima solidne uvjete za boravak djece vani, za sadržajnije i kvalitetnije aktivnosti za boravak na otvorenom", naglasila je Jakešević te istakla potrebu proširenja vrtića i izgradnje jasličkog dijela za kojim vlada veliki interes kod roditelja.

Privremeni rukovoditelj Ambasade Republike Bugarske u BiH Nikola Nikolov zahvalio je na toplom prijemu i izrazio želju da saradnja bude nastavljena i u narednom periodu.

Zahvalnost gostima, uz pozdrave kroz prozore vrtića, uputili su i mališani, jer epidemiološke mjere nisu dozvolile posjetu unutar zgrade, navodi se u saopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Najavljeni 9. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Obnovljeno dječije igralište u konjičkom naselju Varda

Jajce: Otvoren poziv za bespovratna sredstva projekta 'Dijaspora Invest'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu