Servisne informacije     | 07.12.2021. 13:26 |

Novo naoblačenje sutra poslijepodne, kiša i snijeg u noći na četvrtak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. decembra (FENA)   - Slab snijeg padao je danas u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Djelomično vedro je bilo na području Hercegovine i Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -11; Ivan-sedlo -4; Sokolac -3; Srebrenica 0; Bugojno, Livno, Sarajevo i Tuzla 1; Jajce, Zenica i Zvornik 2; Bijeljina, Drvar i Gradačac 3; Bihać, Doboj, Prijedor i Sanski Most 4; Mostar 7; Grude 8 i Neum 10 stepeni.

Sutra će biti sunčanije prijepodne. Po kotlinama u Bosni dio prijepodneva će biti magle ili niske naoblake. Postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana koje će u noći na četvrtak usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. U noći na četvrtak jugo će jačati i očekuju se jaki udari vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4, na jugu zemlje od -2 do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu mala do umjerena naoblaka. Jutarnja temperatura zraka oko -7, a najviša dnevna oko 1 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom