Svijet     | 07.12.2021. 12:53 |

Kremlj ne očekuje pomake u razgovorima Putina i Bidena, poziva na smirenost

FENA Internet

MOSKVA, 7. decembra (FENA) - Kremlj je saopćio u utorak kako ne očekuje nikakve pomake u razgovorima ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Joe Bidena u vezi s Ukrajinom, ali je zatražio od javnosti da ostane smirena uprkos rastućim napetostima.

Očekuje se da Biden i Putin održe video konferenciju oko 15 sati po srednjoevroskom vremenu o pojačanju ruskih vojnih snaga u blizini Ukrajine.

Biden planira upozoriti Putina na teške ekonomske posljedice ukoliko Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu, saopćili su u ponedjeljak američki zvaničnici.

Rusija negira da planira napasti Ukrajinu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov u utorak je izjavio novinarima da Moskva žali zbog, kako ju je nazvao, predvidive tendencije Bijele kuće da pribjegne sankcijama, ali je kazao da je Putin spreman da sasluša Bidenovu zabrinutost i da čelnik Kremlja želi da izrazi i svoju.

- Nema potrebe očekivati bilo kakve pomake u tom razgovoru. To je radni sastanak u veoma teškom periodu – kazao je Peskov.

- Eskalacija napetosti u Evropi vanredna je situcija i ona zahtijeva raspravu na njavišem nivou – dodao je portparol Kremlja, prenosi Reuters.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta